Evolution Of IPA

Two Chefs Brewing - Evolution Of IPA  • € 15,95
  • Excl. BTW: € 13,18

Ter ere van de IPA presenteert Two Chefs Brewing het ‘Evolution of IPA’-pack met vier Special Edition IPA’s. 

Het is een ode aan de IPA, de meest populaire craftbierstijl en de bierstijl waar het allemaal mee begon voor Two Chefs Brewing. De inmiddels iconische IPA heeft zijn bijzondere smaak te danken aan de grote hoeveelheid hop waarmee het wordt gebrouwen. Door de jaren heen zijn er meerdere nieuwe substijlen ontstaan – de ene nog spannender dan de ander.

Two ChefsWij willen samen met jou deze rijke geschiedenis induiken. Daarom hebben wij vier “klassieke” IPA stijlen gebrouwen, allen met een Two Chefs twist. Te beginnen met de traditionele British IPA, daarna een gewaagde West Coast IPA, een gebalanceerde East Coast IPA en ten slot de hazy en juicy New England IPA. Met dit IPA kwartet kan je ervaren hoe de IPA in de loop der tijd is geëvolueerd qua hopsoorten en smaak!

 

???? Proef alle bieren naast elkaar en ervaar de Evolution of IPA! Inclusief een leuke en informatieve flyer over het ontstaan van de verschillende stijlen, gebruikte hoppen en nog meer!

  

Old England – British IPA (5,5%)

De originele IPA zoals de Britten het in de 17e eeuw brouwden met hopen hop. Het is geen wonder dat zowel zeebonken als landrotten er dol op waren! Dit bier is net zo Brits als een Engels ontbijt – bomvol klassieke Britse hopsoorten, met grasachtige tonen en kruidige aroma’s. Blimey!


West Coast – West Coast IPA (7%)

Eind jaren ‘80 begonnen baanbrekende brouwers aan de Amerikaanse westkust te experimenteren met de revolutionaire C-hops. Deze nieuwe hopsoorten hadden complexere smaken en unieke aroma’s en werden in grote hoeveelheden gebruikt om uitgesproken hoppige bieren te maken die genadeloos bitter waren. Het sloeg snel aan. Deze old school West Coast IPA is net zo hop-forward maar heeft in tegenstelling tot de britsh ipa een mout karakter, een rode gloed, citrustonen, een vleugje karamel en dennenaroma’s.


East Coast – East Coast IPA (7%)

Rond het millennium, toen jij nog op je Nokia 3310 Snake speelde, waren IPA’s sneller aan het evolueren dan Pokémon. De nieuwe rage aan de East Coast van de VS waren IPA’s die bitter-hoppigheid balanceerde met zoete-moutigheid. Deze nieuwe soort IPA’s hadden onweerstaanbare fruitige aroma’s en waren wat zachter, zoals deze lichte hazy IPA met bosbessen- en perzikaroma’s.

New England – NEIPA (6,5%)

De eerste NEIPA ontstond per toeval toen er ge-dryhopped werd gedurende fermentatie en dat pakte bijzonder goed uit! Het bier is hazy en juicy, wat het troebel en fruitig in smaak en aroma maakt met een licht bittere afdronk. Het is heerlijk sappig, met een beetje mango en passievrucht en aroma’s van vers gemaaid gras. Een echte allemansvriend!